HŐ, ÉS HANGSZIGETELŐ ANYAGOK


FOLYAMATOS AKCIÓK AKÁR 10% KEDVEZMÉNNYEL!!!

5 cm-es rendszer 1450,- Ft-tól
10 cm-es 1950,- Ft-tól

Hő- és hangszigeteléshez használható termékeinknek széles a palettája. A szálas hőszigetelő-anyagokon -kőzetgyapoton- keresztül a polisztirolhab szigetelőkön át minden felmerülő problémára megpróbálunk megoldást találni. Legyen az padlóba való hőszigetelés, emeletközi födém hang- és hőszigetelése, homlokzat hőszigetelés vagy tetőtér-beépítés kialakítása.I. Homlokzati szigetelések (Dryvite rendszerek) • Hirsch polisztirol lapok
 • Homlokzati színek
 • - Revco
  - Tex-color
  - Graymix
  - Pixton
 • Kiegészítők
 • (ragasztók, élvédők, kezdő sínek, üvegszövetek, stb.)

II. Thermozell hőszigetelő könnyűbeton


III. Polisztirol szigetelések (2-10 cm-ig)


Felhasználási területei:

1/30 típus: tetőtereknél szarufák közé, padlás-födémhez, kétrétegű falazatba.
Nem terhelhető szigetelőlemez.

2/70 típus: nem ipari padlóknál padlófűtéshez, mennyezetre, pince födémre, szarufák közé és alá. Kis terhelést elviselő szigetelőlemez.

3/100 típus: közepes terhelésnek kitett helyeken padlókhoz, padlófűtéshez, födémekhez, hűtőházakhoz. Terhelhető szigetelőlemez.

H/80 típus: csökkentett zsugorodású habanyag, hőszigetelő homlokzati vakolatrendszerekhez.

IV. Polisztirol (hungarocell) habok


Az expandált polisztirol habok (EPS) alapanyaga a kőolajból előállított, hajtógázt és speciális adalékokat tartalmazó "sztirolgyöngy". Mivel az EPS habok 2-4 térfogat százaléknyi vizet is felvehetnek és ez a hőszigetelés értékét lerontja, úgy kell őket beépíteni, hogy nedvességhatás vagy páralecsapódás ne legyen! Az expandált polisztirol habot ott célszerű alkalmazni, ahol a h?szigetelés egyúttal teherhordóként vagy további rétegek aljzataként is funkcionál (padlók, lapos tetők, homlokzati bevonatrendszerek).

Az extrudált polisztirol habokat (XPS) speciális granulátumból készítik. Alacsony vízfelvételük miatt fordított rétegrendű lapos tetők, lábazatok, talajban lévő vízszigetelések védelme során, illetve zöldtetők, ipari padlók kialakításánál is alkalmazzák. A polisztirol habok mindegyike érzékeny az ultraibolya-sugárzásra, ezért azokat nem érheti napsugárzás!

V. Szálas hőszigetelő anyag (üveggyapot, kőzetgyapot)


(5 és 10 cm vastagságban kapható)

Az üveggyapot: üvegből készített, hosszú vékony szálakból álló, sokoldalúan alkalmazható szigetelő anyag a pincétől a padlásig. Az üveggyapot remek anyagtulajdonságaival és sokoldalú alkalmazhatóságával tűnik ki. Természetes és nagy részben újrahasznosított alapanyagból készül, véd a hidegtől, a melegtől, egyben kiváló hangszigetelő és nem éghető anyag. Emellett az üveggyapot öregedésálló, évtizedeken keresztül és sok helyen alkalmazható, a szerkezet belsejében is megtartja nagyszerű tulajdonságait; egyszerűen alakítható akár kéziszerszámokkal is, könnyű vele dolgozni.

Az üveggyapot szigeteléseket alkalmazhatjuk:

 • az épületek kül-, és belső szigetelésére
 • magas tetők, födémek, falak, belső elválasztók
 • műszaki berendezések
 • csövek
 • hűtőházak
 • hűtőtranszport járművek
 • ipari csarnokrendszerek szigetelésére

A kőzetgyapot: Főként vulkanikus és üledékes kőzetek, (pl. bazalt, diabáz, mészkő stb.) keverékének olvadékából előállított üveges szerkezetű szálakból, hőre keményedő, (általában fenol-formaldehid) kötőgyantával előállított termékek. A kőzetgyapot alapú szigetelőanyagok nem zsugorodnak, nincs hőmozgásuk, s hőszigetelő képességüket az épület élettartamával megegyező ideig változatlanul megtartják. A hőszigetelést elég egyszer felrakni, ezt követően nincs szükség karbantartásra. A kőzetgyapot elnyeli a hangokat, mivel a hang - mint a levegő mechanikai rezgésének energiája - a kőzetgyapotszálak közé érve az azokon fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek köszönhetően a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal hangszigetelések is.

Fontos tulajdonsága a tűzállóság (olvadáspontja 1000 °C felett van), azaz egy esetleges épülettűz esetén megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést. A kőzetgyapotot a rágcsálók, rovarok, gombák nem károsítják, s ez sok későbbi kellemetlenségtől óvja meg felhasználóját.

VI. Vízszigetelő anyagok

 • Sziloplasztok (eredeti, festhetők)
 • Vízszigetelő lemezek
 • Csapadékvíz elvezető rendszerek

VII. Lépéshang-gátló anyag

(23 és 45 mm vastagságban kapható)

Az üveggyapot: Gyakori probléma a lakásszintek közötti kopogó lépéshangok áthallása. Ezt igazán hatékonyan felülről, a felső lakás padlójának lépéshang-szigetelésével lehet csökkenteni, ezek pedig az ún. úsztatott rendszerek.
Lényegük, hogy a merev és szilárd (beton) födémszerkezetre rugalmas anyag kerül, és ezen "úszik" a megint csak merev padlózat. Fontos, hogy ez a merev padlózat az oldalfalakkal is csak rugalmas elemeken keresztül érintkezzen, így nem jöhetnek létre hanghidak. Az úsztatott födém rendszer lehet pl. polietilén hablemezen "úszó" betonréteg (úsztatott beton), és azon a választott padlóburkolat, de lehet kőzetgyapot lemez is, amelyre teherelosztó aljzatbeton és bármilyen burkolat fektethető.
Terhelhető kőzetgyapot szigetelésre közvetlenül is fektethető például szalagparketta (hiszen a teherelosztás így megvalósul), de a jó lépéshang szigetelés érdekében a széleknél (falaknál) is biztosítanunk kell a rugalmas ütköztetést. Mindezek a megoldások azonban csak többszintes lakásoknál jöhetnek szóba, akár utólagosan is megvalósítva. Egy idegen lakásban aligha engedik, hogy az alul lakó kedvért hangszigetelést építsenek ki a felső lakás padlózatán.
Ilyenkor az álmennyezetes szigetelő rendszert készíthetjük el.